Over ons

Maurits Rademaker

Door familie en kennissen kwam ik al vroeg in aanraking met het goudsmidsvak, als kleuter stond ik vaak mee te kijken aan de werkbank en stelde lastige vragen als, hoe warm is de vlam en wat doe je met de goudsnippers?
Vanaf mijn vijftiende jaar zat ik regelmatig zelf aan de werkbank, maakte doosjes van alpaca en zilveren ringen, die redelijk snel naar enthousiaste afnemers gingen.

Na het succesvol afronden van de goudsmids opleiding aan de Vakschool te Schoonhoven, heb ik zeven jaar voor andere leerzame goudsmids bedrijven gewerkt.In 1996 heb ik samen met mijn partner Linda Edelsmederij Facet te Deventer opgericht.

Door de jaren heen heb ik een eigen stijl ontwikkeld, strakke tijdloze ontwerpen, vaak een combinatie van titanium, goud en diamant.Naast deze materialen werk ik ook met zilver en kleurstenen.Op de site staat een groot gedeelte van mijn collectie maar de zoektocht naar nieuwe vormen blijft doorgaan!


Linda Raat

Toen ik negen jaar oud was had ik de passie voor het sieraden maken al gevonden.De zelf gemaakte oorbellen, armbanden en colliers werden dan vol enthousiastme verkocht op de koninginnemarkt.

Het maken, verkopen en presentereen zat er dus al vroeg in, dus welke school het zou moeten worden na de middelbare was al snel duidelijk, de MTS Vakschool in Schoonhoven en wel de opleiding Juwelier.

Na een aantal jaren ervaring te hebben op gedaan bij gerenomeerde juweliers, heb ik samen met Maurits Rademaker in 1996 Edelsmederij Facet geopend in het centrum van Deventer. Juist de veel zijdigheid van het vak vind ik interessant, het adviseren, de etalage's inrichten, de in en verkoop van de sieraden en horloges.